Kornskadedyr

Listen over insekter, der kan slå sig ned i kornlagre og ødelægge store dele af årets høst er lang. Kornsnudebillen og rismelbillen er et par af de værste. Men uanset hvad insekterne hedder, forvolder de stor skade på kornet, og deres ødelæggelser begrænser sig ikke til det korn, de spiser, og det korn, deres larver vokser i. Når disse insekter flytter ind, er der risiko for, at deres tilstedeværelse giver både skimmelsvamp og toksiner i kornet, og så kan hele årets høst gå til.

Det er nødvendigt at forebygge

Hver gang en silo, en lagerbygning eller en tank er tom, skal den rengøres grundigt, for kornskadedyrene kan overleve og skjule sig i selv de mindste revner - klar til at rykke ind, når den nye høst skal på lager. Efter rengøring skal hele arealet sprøjtes, så man er sikker på, at der ingen levende skadedyr er tilbage. Nomus anbefaler varmtågesprøjtning, hvor sprøjtemidlet fylder hele rummet op og trænger ind de steder på vægge og i loft, hvor en traditionel sprøjte ikke er så effektiv.

Korngasning

Har man ikke nået en effektiv forebyggende behandling, og er kornet blevet angrebet, skal kornet og lageret gasses. Nomus er specialister og kan foretage en effektiv gasning af alle typer kornlagre. Gassen sætter de ødelæggende insekter ud af spillet, og kort tid efter er kornet klar til anvendelse både i industrien og til foder.

Der er penge at spare

Men en forebyggende behandling er langt billigere, og med en serviceaftale hos Nomus er der sat tid af til at få sprøjtet lageret i god tid, inden den nye høst kommer ind. Og det er selvfølgelig en certificeret servicetekniker, der kommer hos jer.

Ring til vores landsdækkende service på 86 43 01 00

Læs mere om Nomus skadedyrsbekæmpelse i LandbrugetIndustrienFødevarevirksomheder og på Minkfarme