Mus

På mange måder er musen en "lillebror" til rotten, men den kan sagtens lave lige så meget skade.

Formerer sig som rotter

Selv om musen ikke er så kendt en smittespreder som rotten, så formerer den sig lige så flittigt, og i modsætning til rotten, som skal være i nærheden af vand, kan musen klare sig i tørre omgivelser og derfor overleve, yngle og gnave løs mange flere steder.

Kommer ind overalt

I efteråret begynder musen at søge ind i huse og bygninger, hvor den både kan søge ly og føde vinteren over. Da musen er langt mindre end rotten og en eminent klatrer, trænger den ind overalt. Er der ikke en sprække til den, kan den også gnave sig igennem de fleste bygningsmaterialer for at nå ind til varme og mad.

Smitte og kostbare ødelæggelser

Musenes ekskrementer kan, lige som rottens, sprede sygdomme, der kan smitte mennesker.

Men mus kan også forårsage store skader på fødevarelagre, el-installationer, mm. Alt sammen noget, der kan blive meget kostbart, hvis musene får lov at trænge ind og formere sig.

Nomus er eksperter i forebyggelse og bekæmpelse af mus

Det er vigtigt og nødvendigt at beskytte ejendommen, før musene flytter ind. Man skal ikke vente til man har konstateret, at de er begyndt at formere sig og sprede skade. Det er både billigere og lettere at stoppe musene, før de trænger ind, end når først de har taget bolig i kornlageret eller kravler rundt og gnaver i de elektriske installationer.

Nomus har mange års erfaring med bekæmpelse af mus inden for landbrug og industri, og vi bekæmper mus både med forebyggende sikring af ejendommen, med gift og med fælder, alt efter situationen.

Ring til vores landsdækkende service på 86 43 01 00

Læs mere om Nomus skadedyrsbekæmpelse i LandbrugetIndustrien, Fødevarevirksomheder og på Minkfarme