Minkfarme

Minkfarme

Skadedyrsbekæmpelse på minkfarme er mange ting. Men i 2012 blev situationen for de danske minkavlere alvorlig, da virussen plasmacytose blev konstateret på flere minkfarme i Jylland. Denne virus spreder sig ikke kun mellem minkene, men smitter også via andre skadedyr i området og endda via personalet.

Derfor skal plasmacytose bekæmpes på flere måder.

Specialkonstrueret desinfektionsmaskine

Nomus har specialiseret og uddannet sig til at bekæmpe netop plasmacytose. Selve udbruddet bekæmpes med en specialkonstrueret desinfektionsmaskine og et nøje udvalg af desinfektionsmidler, tilpasset temperatur, vind og ønsket virkningstid. Samtidig foretages forebyggende arbejde med opslemmet kalk rundt om haller og bure.

Andre smittekilder

Rotter, mus og andre skadedyr kan også bringe smitten med sig rundt. Derfor skal man være ekstra omhyggelig med bekæmpelsen af disse, hvis der er mistanke om plasmacytose.

Endelig er det også vigtigt at have fokus på den personlige hygiejne blandt personalet, der omgås dyrene, hvis man vil sætte en effektiv stopper for plasmacytose.

Forebyggelse

Nomus arbejder tæt sammen med Kopenhagen Fur og med nogle af Danmarks bedste desinfektionseksperter, så vi altid kender til nye udbrud og kan reagere hurtigt med den mest effektive forebyggende behandling.

Med en serviceaftale hos Nomus kan minkfarmen undgå kostbare virusangreb, som det kan være svært at slippe af med, hvis de først får fat i besætningen. Nomus ved, hvad der skal til, både når det gælder desinfektion, skadedyrsbekæmpelse og rutiner for personlig hygiejne.

 

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked