Bier

Bekæmpelse af bier

For privat og erhverv

Om bien

I Danmark lever cirka 225 forskellige biarter.
De bier, du kan støde på her i landet, har normalt en længde på 8-10 millimeter. Kendetegnene er en gul behåret krop med vinger og sorte striber.
Modsat hvepsen er bien vegetar. Den lever af nektar, som den suger op af blomsterne, og laver om til honning. Bien er også mere fredelig end hvepsen. Den har ikke en aggressiv adfærd og stikker kun, hvis den føler sig truet. Stikket er dødeligt for bien eftersom den mister sin brod.

Gør gavn i haven

Bien betragtes ikke som et skadedyr. Tværtimod er den et nyttedyr, som gør stor gavn ved at bestøve planterne. Bien kan dog være generende, hvis den har lavet et bo i hulmuren eller under taget. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at få boet fjernet.  

Bisværm

Hvis du observerer en bisværm i træer eller huller, betyder det ikke nødvendigvis, at de har taget bolig der. Ofte kan det være en bifamilie, der blot er på udkig efter et nyt sted at bygge bo. De vil i løbet af få dage flyve videre.

Biavler

Hos Nomus kan vi hjælpe dig med at artsbestemme om det er bier, som du har problemer med. Bien er nemlig fredet og bør fjernes af en biavler. Biavleren kan eventuel være interesseret i at hente bierne til sin egen avl. Du kan kontakte Dansk Biavlerforening på www.biavl.dk

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked