Myg

Bekæmpelse af myg

For privat og erhverv

Om myggen

Myggen hører til gruppen af tovingede insekter. Du kan kende myggen på dens karakteristiske høje summelyd.  Myggen er også for mange forbundet med myggestik. I Danmark har vi cirka 30 forskellige myggearter, der kan stikke.

Hunmyggen

Det er faktisk kun hunmyggen, der kan stikke og suge blod fra mennesker og dyr. Blodet skal den bruge til produktionen af æg, som den lægger i vandoverflader eller i meget fugtigt jord.
Æggene udklækkes tidligt om foråret. Hvis vejrforholdene er til det, det vil sige varme og høj luftfugtighed, vil der udklækkes flere myg end ellers. Normalt lever myggen maksimalt i et par måneder, men ofte i betydeligt kortere tid.

Hanmyggen

Hanmyggen stikker ikke. Den bruger sin korte snabel til at suge nektar og frugtsaft med. Ofte danner hanmyggene en sværm, som nærmest danser i luften omkring træer og buske.

Myggestik og smitte

Myggen kan overføre smitte til mennesker og dyr i form af bakterier og vira. Der er dog ikke konstateret tilfælde af myggebårne sygdomme i Danmark siden Malaria blev udryddet for mere end 100 år siden.
Det værste, som du kan risikere ved at blive stukket af en myg, er derfor en forfærdelig kløe. Hvis du er uheldig og får en allergisk reaktion, kan det være nødvendigt at indtage antihistaminer.  

Forebyggelse og bekæmpelse af myg

Du kan gardere dig om mod myg ved at sætte finmasket net for vinduer og døre. Dette burde forhindre myggene i at komme ind i din bolig.
Det er dog svært at stille noget op mod myg i ude det fri. Du kan forsøge dig med myggebalsam og myggelys, men der findes ikke nogen dokumenteret effekt.
Hos Nomus har vi forskellige metoder, som vi kan tage i brug, når vi bekæmper myg. Om det er elektriske apparater, sprøjtemidler eller noget helt andet, vurderer vi ud fra det enkelte tilfælde.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked