Mus

Bekæmpelse af mus

For privat og erhverv

Om musen

På mange måder er musen en "lillebror" til rotten, men den kan sagtens lave lige så meget skade.

De mest almindelige musearter i Danmark er husmusen, halsbåndsmusen og markmusen. Alle arterne foretrækker at spise frø og kornprodukter, men i princippet er de altædende. De kan nøjes med blot 3 gram mad om dagen, og kan derfor overleve de fleste steder.

I efteråret begynder musen at søge ind i huse og bygninger, hvor den både kan søge ly og føde vinteren over. Da musen er langt mindre end rotten og en eminent klatrer, trænger den ind overalt. Er der ikke en sprække til den, kan den også gnave sig igennem de fleste bygningsmaterialer for at nå ind til varme og mad.

 

Tegn på mus

  • Kradselyde om natten, f.eks. fra under gulvbrædder, på loftet eller mellem skillevægge
  • Stærk lugt af ammoniak
  • Tilfældigt spredte ekskrementer - mørke og med en længde på cirka 3-8 mm
  • Reder, der er foret med bløde materialer
  • Fedtede, mørke pletter på gulve og fodpaneler (stammer fra musens pels)

 

Smitte og ødelæggelser

Musenes ekskrementer kan, lige som rottens, sprede sygdomme, der kan smitte mennesker. Men mus kan også forårsage store skader på f.eks. fødevarelagre, el-installationer og isolering. Hvis de gnaver i el-ledninger kan de i værste tilfælde forårsage kortslutning og brand. Det kan blive meget kostbart, hvis musene får lov at trænge ind og formere sig.

 

Forebyggelse

En mus kan komme ind af et hul med en diameter på 7 mm. Det vil sige på størrelse med en kuglepen. Det er derfor svært at sikre sig, at musene ikke kan komme ind. Det, du kan gøre, er at blokere huller og rydde steder, som er oplagte som redepladser. Desuden kan du sørge for at musene ikke har let adgang til føde, f.eks. i form af dyrefoder.

Det er vigtigt og nødvendigt at beskytte ejendommen, før musene flytter ind. Man skal ikke vente til man har konstateret, at de er begyndt at formere sig og sprede skade. Det er både billigere og lettere at stoppe musene, før de trænger ind, end når først de har taget bolig i kornlageret eller kravler rundt og gnaver i de elektriske installationer. Nomus har mange års erfaring med bekæmpelse af mus inden for landbrug og industri, og vi bekæmper mus både med forebyggende sikring af ejendommen, med gift og med fælder, alt efter situationen.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked