Borebiller

Bekæmpelse af borebiller

For privat og erhverv

Om borebillen

I sommermånederne kan du støde på borebillen, som af størrelse og farve minder om et lille stykke kommen. Den trives bedst steder, hvor luftfugtigheden er høj, f.eks. på lofter og i kældre. Hunnen kan lægge op imod 60 æg på en sæson. Æggene bliver lagt i træet og udklækker efter 3-4 uger.  

Boreorm

Når larverne kommer ud af ægget starter problemerne for alvor. Larverne gnaver med deres hårde kæber i træværket og forårsager store skader. Det tager dem mellem 4-8 år at udvikle sig, og i al den tid angriber de træet ved at grave dybe gange i det.

Kostbare ødelæggelser

Et borebilleangreb kan være aktivt i mange år, før man opdager det. Aktivitetsniveauet følger temperaturen. Det vil sige, at varmt (og gerne fugtigt) vejr gør, at borebillerne er mere aktive og formerer sig hurtigere.
Et angreb finder ofte sted i gamle bygninger, som f.eks. kirker, men det kan også gå ud over møbler og andet træværk. Når borebiller angriber en ejendom foregår det næsten altid i tagkonstruktionens bærende dele. Ormehuller tagkonstruktionen gør træet mere ustabilt og forringer ejendommens værdi betydeligt.

Behandling af borebiller

Der findes forskellige måder at behandle mod borebiller. Med nogle af behandlingsmetoderne risikerer man desværre at ødelægge træet. Derfor er det en god idé at kontakte fagfolk, som ved hvilken behandlingsmetode, der er mest hensigtsmæssig.
Hos Nomus benytter vi effektive midler, der er godkendte af Miljøstyrelsen. Hvis du har borebiller, bør du kontakte os hurtigst muligt inden billerne forårsager yderligere skader på dit træværk.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked