Lopper

Bekæmpelse af lopper

For privat og erhverv

Om loppen

Loppen er et vingeløst insekt, der lever af at suge blod fra pattedyr og fugle. Katteloppen er den mest almindelige loppeart i Danmark. Selv om det hedder ”kattelopper” trives denne loppeart også godt på hunde. Loppen er brunsort, cirka 1,5 - 3 millimeter lang og med kraftige ben, der gør at den kan springe over 30 centimeter.

Tegn på lopper

Du vil højest sandsynligt opdage lopperne ved at din hund eller kat klør sig meget. Det kan også være at lopperne har givet dig nogle bid. Du kan mærke et loppebid med det samme, og en enkelt loppe bider ofte flere gange. Et loppebid er ikke særligt stort, men det kan blive rødt og hævet – og så klør det. Normalt vil loppebiddene komme på ankler og ben, hvor loppen kan hoppe op fra møbler, tæpper eller kæledyr. Selv om lopper også bider mennesker, kan de dog ikke formere sig på menneskeblod.   

Bekæmpelse af lopper

Allerførst skal du finde kilden til lopperne. Det kan være f.eks. være dit kæledyr eller en fuglerede ved dit vindue. Når kilden er fundet skal den enten fjernes eller – hvis det er dit kæledyr – behandles med midler mod lopper. Dyrlægen kan hjælpe med det rette middel til din hund eller kat. Når dette er på plads, er det at Nomus kommer ind i billedet. Vi kan sørge for at desinficere din bolig, så både lopper, æg og larver bliver bekæmpet. Jo før du tager kontakt, des lettere at det at komme problemet til livs.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked