Væggelus

Bekæmpelse af væggelus

For privat og erhverv

Om væggelusen

Væggelusen er en tæge med en længde på cirka en halv centimeter. Den er rødbrun, uden vinger og lever af at suge blod om natten. Om dagen gemmer den sig i revner og sprækker, hvor den kan leve i uger og måneder uden at indtage føde.

Tegn på væggelus

Det kan være svært at afgøre, om du er blevet bidt af en væggelus eller et andet blodsugende insekt. Et af kendetegnene kan være, at du vågner op med kløende bid om morgenen. Væggelusen går oftest efter utildækkede kropsområder og områder, hvor blodåren ligger tæt ved huden. Biddene ligger normalt tæt på hinanden i en lige række.
Det gør ikke ondt at blive bidt, og biddet kan heller ikke overføre smitsomme sygdomme. Til gengæld kan biddet hæve meget op, blive smertefuldt og klø ganske forfærdeligt. Enkelte kan få en allergisk reaktion, som kræver medicinsk behandling.

Hvor kommer væggelusene fra?

Du kan være uheldig at have medbragt væggelus med hjem fra din udenlandsrejse. De kan ”gemme” sig i dit tøj eller kuffert. Her fra kan væggelusene sprede sig til sengen eller andre møbler. Det er vigtigt hurtigt at gribe ind inden problemet vokser.

Bekæmpelse af væggelus

Der findes forskellige råd og midler til bekæmpelse af væggelus – men hvis du vil være helt sikker på at komme dem til livs, bør du opsøge professionel hjælp. Hos Nomus ved vi, hvordan man bedst bekæmper væggelusene i forhold til deres livscyklus og generel adfærd. Vi har stor erfaring med at foretage effektiv væggelusebekæmpelse på feriecentre og hoteller. Alle midler er selvfølgelig godkendte af Miljøstyrelsen, og du kan roligt opholde dig i din bolig blot 10 minutter efter behandlingen.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked