Desinfektion af stald

Desinfektion af stald

For private og erhverv

Sygdomme i stald

Der er mange forskellige sygdomme, som kan smitte besætningen i et moderne landbrug. Sygdommene kan skyldes svampe, virus og bakterier og andre mikroorganismer.
Hvis du har mistanke om at du har ét eller flere syge dyr i besætningen, er det vigtigt at du reagerer hurtigt. Resten af besætningen kan hurtig blive smittet af de(t) syge dyr eller af at indånde de førnævnte mikroorganismer.

Svin og fjerkræ er ekstra sårbare

Det er især svine- og fjerkræsbesætningen, der er mest sårbar over for angreb. Dette skyldes at dyrene ofte færdes tæt sammen på ikke ret meget plads.
En af de alvorlige sygdommene, som kan ramme både svin og fjerkræ er salmonella. Et af problemerne med salmonella er, at den er resistent mod penicillin.

Kartoffelhus

Kartoffelhøsten kan også blive ødelagt af mikroorganismer i kartoflerne. Det er derfor en meget god idé at sørge for at kartoffelhusene er grundige desinficerede inden kartoflerne skal oplagres.

Tågedesinfektion

Desinfektionen skal foretages i tomme stalde - eventuel efter en sanering på grund af sygdom eller før indsættelsen af en ny besætning.
Nomus desinficer ved brug af tågedesinfektion, som er en meget effektiv desinficeringsmetode. Svampe, virus og bakterier bliver hurtig slået ihjel af de kemiske midler. Vi foretager altid en individuel vurdering og tilpasser behandlingen til lige præcis dit behov.

Spørgsmål?

Ring til vores landsdækkende
service på:

86 43 01 00

Eller skriv til os

Send en besked